Алексей Петров: България е във втора фаза на политическа изолация

Алексей ПетровНа 24 юни в Ловеч се състоя 22-та среща на ССИ, след която доц. Алексей Петров се срещна с журналисти. Това е прессъобщението след брифинга.

 

България вече се намира във втора фаза на политическа изолация, отговорно заявяваме от ССИ. Повод за това твърдение  ни дава изказаното вчера мнение от евродепутати, които предложиха  еврофондовете в България да се управляват от ЕС.

 

В първа фаза на политическа изолация България изпадна с неприемането ни в Шенген, а липсата на доверие сложи началото на този процес.

Ние, от ССИ твърдо заставаме зад тезата си, че това правителство никога повече няма да получи доверието на европейските институции, а страната ни започва да се превръща в маргинализиран член на ЕС.

Как тогава държавата да даде приоритет на проекти с европейско финансиране, жизнено необходими за малкия и среден бизнес, след като не е осигурен на фирмите и общините, минималният за това данъчен и финансов комфорт. В момента се извършва и най-голямото престъпление по отношение на държавния бюджет, на обща сума около два милиарда годишно, за което втора година няма разкрита нито едно престъпна контрабандна група. Всичко това става под инструктажа на Цветан Цветанов и патронажа на Бойко Борисов.

   След поредната 22-ра среща с предприемачите от Ловеч и общината, Съюзът за стопанска инициатива застава категорично на позицията си, изразявана нееднократно, че административният произвол и политическият натиск над предприемачите ескалира в особено опасно напрежение.

Като първа мярка ССИ свиква извънреден форум,  на който ще се вземат решения за конкретни действия срещу беззаконието, граничещо с  икономическа катастрофа за страната ни. Ясно и категорично уведомяваме, че имаме готовност да подкрепим протестни действия, включително и такива, свързани с блокиране на  пътища, държавни институции и гранични пунктове.

 

Една от основните причини за това е  не само съзерцанието на изпълнителната власт, а и конкретните закононарушения, на които е свидетел цялото българско общество.

Алармирали сме неведнъж за систематичен преднамерен тормоз над малките, средните и микро- предприятия, „отварянето на  чадър“ не само над определени компании, но и над цели общини, като  едновременно с  това,  се пропуска да се съберат милиони ДДС от публично известни фирми и физически лица.

Всичко това е с активното участие на шефа на НАП г-н Красимир Стефанов, на който вече е поискана оставката, не само от ССИ, но и от министър Дянков.

Припомняме, че успоредно със всички свои действия ССИ внесе писмо до Главният прокурор на Република България г-н Борис Велчев с искане за пряка среща с предприемачите от Враца и Видин.

(Подробно интервю с най-известния арестант от „Октопода“ в книжното тяло на НГ и на narodenglas.bg)

 

 

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.