Какво ще е лятото – прогноза за времето през юли и август 2011 година

Слънчев и горещ юли ни очаква след дъждовния юни на лятото на 2011 г. За повечето части на страната юли е най-топлият и температурите достигат максимални стойности и достигат 42-45 в обедните часове. Максималните средно месечните температури за юли 2011 се очаква да бъдат в рамките на 32 – 38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 11- 16 градуса по целзий.

В морските курорти температурите ще са подходящи за активен летен отдих и ще достигнат средно месечните с около 3-4 градуса под стойностите им.

Валежите за юли се очаква да бъдат в рамките на обичайно за този период на годината, а именно от 2 до 4 дни и те ще бъдат кратки. Възможно е разрязване на летни бури, но те ще преминат бързо. Облачно и с краткотрайни валежи  е началото на юли, след това времето ше се оправи. Застудяване се очаква и през третата седмица на месеца, после пак слънце и жега.

Високите температури ще накарат много хора да търсят спасение в планинските курорти или в прохладните помещения, които разполагат с климатизация и добра вентилация на въздуха.

Първоначалните прогнози за август (виж в. 24 часа) са за един малко по-дъждовен от обичайното. Последите сводки обаче са за топло и сухо време с рекордни стойности за някой места от страната. Валежите през месеца ще са редки и средната норма за месеца няма да бъде достигната през 2011 година. Няма начин това лято да не е хубаво, както беше и предишното.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.