Валентин Узунов участва в новооткрита галерия в Русе

Еслица Попова и Валентин Узунов

Ловешкият художник Валентин Узунов участва с три свои живописни платна в новооткритата галерия „Приятели” в Русе.  Галерията приюти общо шест художника от страната в старинната къща, която носи духа на крайдунавския град. Останалите творци са Станимир Видев, Станимир Желев,  Атанас Атанасов, Мирена Мишева и Елена Панайотова.

Идеята за галерията е на художничката Еслица Попова, която близо година обмисля проектът. Днес, с помощта на приятели, художественото пространство на ул. „Иван Вазов” 9 е вече факт.

Изкуството не може без приятели, каза изкуствоведът Борис Климентиев, който въпреки заснежените пътища успя да пристигне за откриването.

Еслица Попова има богати идеи за пространството на старата русенска къща – тук ще правят инсталации, прожекции, театрални представления и премиери на книги, мястото ще е отворено за скулптура и за нови медии. Тук се изработват и рамки за картини.

Още сега в една от залите може да се види зимната колекция от бутикови дрехи на Таня Попова, майка на Еслица. През януари пък ще гостува архитектурна изложба от Варна.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.