Инициативните жители на Баховица оживиха селото

Преди около петдесет години в с. Баховица бяха построени три многоетажни сгради – административната, читалищният дом и търговският комплекс. Времето минава, сградите си имат години за съществуване. Остаряха, почнаха да прокапват, пада лепежът. Освен лошия външен вид, падащите предмети застрашаваха живота на хората.

През последните години баховчани се поразмърдаха, селото започна да се разкрасява. Например Кръстю Цанов закупи свободен терен от общината и със собствени средства и доброволен труд на близки и приятели построи супермаркет, в който жителите на село Баховица могат да намерят всичко необходимо за едно семейство. Хранителният магазин притърпя основен ремонт и бе оборудван по най-добрия начин. Откри се Автосервиз, а Вера Маринова откри и поддържа селскостопанска аптека. Семейство Донка и Петко Рускови берат, изкупуват и преработват целогодишно билки и горски плодове за промишленоста.

В навечерието на новогодишните празници започна основен външен и вътрешен ремонт на читалищния дом. Макар и недовършен, външният вид спира погледите на минувачите със своята красота.

Беше отремонтирана и асфалтирана една от най-обитаваните улици в Баховици. За нейното откриване бяха поканени кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и председателят на Общинския съвет Милко Недялков. Ресторантът в комплекса беше няколко години затворен, но се намери добър търговец, който за кратко време  му направи основен ремонт.

Това е най-хубавият ресторант в района – бяха думите на кмета Казанджиев, с които поздрави Данаил Василев, собственик на ресторанта.

Нека пазим придобивките, те са наши.

Николай Дичев

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.