Депутатът Кирил Гумнеров: Сложиха в устата ми чужди думи

Кирил Гумнеров

Ловешкият депутат от „Атака” Кирил Гумнеров попадна в един от няколкото скандала на миналата седмица – този с безплатните скъпи телефони. Централни медии съобщиха, че е казал „Щом е безплатно, пишете ме с големи букви, ще че дойда”. Не съм казвал това, вложиха в устата ми чужди думи, каза той пред НГ в петък. Кирил Гумнеров обмисля как да си търси правата по съдебен път. На презентацията се явиха 16 депутати от всички партии без Синята коалиция, най-много от ГЕРБ.

Направо сложиха в устата ми чужди думи, каза ловешкият депутат Кирил Гумнеров по повод скандала с предлагането на скъпи телефони. В петък вечерта той разказа подробно как е протекла въпросната презентация в столичния хотел  „Фест”. Както се разбра, това е експеримент на журналисти от в. „168 часа” и БиТиВи.

Преди презентация на скъпите телефони аз не съм получавал покана, разказа още Гумнеров. Открил поканата след събитието в пощенската си кутия. Но „авторите” многократно го търсели по телефона, за да го осигурят. От тези разговори са цитираните думи, но депутатът е сигурен, че не са негови.

Най-вероятно фирмата „Верту” също ще заведе съдебно дело срещу въпросните телевизия и вестник. Още повече, че са свързали фирмата с името на Клаус Барби, нацистки престъпник, от чието име са поканите.

Ето как са се развили нещата с ловешкия депутат. По телефона му казвали: „Ние сме поканили 80 души, елитът на България. Задължения? Няма, само да носите и рекламирате телефона, това е нова рекламна компания.”

Казах им, че няма безплатен обяд, разказва депутатът. Аз нося телефон за 80 лв., но част от колегите ми имат скъпи телефони, уточнява той.

И така в сряда той  наема такси и отива в посочения хотел.

Сядаме, няма телефони, няма нищо. Едно момиче разказва за качествата на телефоните „Верту”.

„Когато влязоха с камерите, аз се забавлявах страшно. Бил съм журналист и оценявам какво направиха. Но после дойдоха проблемите.”, преценява Гумнеров.

„Отидох на презентация, за да се запозная с телефона. Няма акт на приемане на подарък, няма и как ще го взема. Затова няма последици за нас, депутатите, от това присъствие там”, разсъждава днес ловчалията.

Според закона на конфликт на интересите депутатите нямат право да вземат скъпи подаръци. Дори да ги приемат, трябва да го предат в парламента.

„Но чета във в.”168 часа”, че са сложили в устата ми чужди думи. Не съм казвал: „Щом е безплатно, пишете ме”. Това е несериозно и искам да си очистя нещата.”, каза депутатът.

Един коментар към “Депутатът Кирил Гумнеров: Сложиха в устата ми чужди думи

 1. Дори и този с голямата пачка
  гледа да вземе плячка.
  Явно най-големите гладници
  в парламента дъвчат мекици.
  Уф грешка бре кюфтета
  трябва да се охранена чета.

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.