Пишат на НГ:Подкрепиха читалище ни от община Луковит, но не и от Ловеч

Ловчанското читалище е в затруднено финансово положение и макар да не е искало помощ от властта, то се нуждае от подкрепа, за да оцелее.

На 26 октомври 2010 г. в салона на читалището се изнесе благотворителен концерт в негова помощ. (За проявата НГ писа в бр. 68). Напразно се оглеждах от сцената да видя измежду публиката представител на община Ловеч. Уви, нямаше никой! Концертът свърши и никой ловчански управник не дойде на сцената да покаже колко много помага общината на читалището, както съответно се помага на Драматичния театър. Разбрах, че съм се излъгала.

А можех да ви предложа поне 3 варианта на присъствие. 1. Намирате форма и начин да изпишете примерно 50 лв. от общинския бюджет като дарение, излъчвате един представител на общината и го изпращате като жертва на благотворителния концерт. 2. Завеждате на благотворителния концерт под строй служителите от два отдела в общината, както се прави на празници, където трябва да се демонстрира масовка. 3. Жертвате се всички поединично и отивате на благотворителния концерт като граждани на Ловеч, които се интересуват от съдбата на читалището повече, отколкото от това как да съберем повече софийски боклук при нас.

Скъпи управници на Ловеч, не съм се заблуждавала, че някой от Вас ще посети концерта от уважение към нас – “простосмъртните” и “властнямащи” изпълнители! Искахме да дойдете и да помогнете на едно 140-годишно духовно средище, което може и да изчезне по време на вашия управленски мандат!

Затова пък в подкрепа на Ловчанското читалище дойде група от община Луковит! Жестът беше толкова неочакван, мил и трогателен!

арх. Пенка Серафимова, участник в концерта.

Забележка: Писмото публикуваме със съкращения.

Един коментар към “Пишат на НГ:Подкрепиха читалище ни от община Луковит, но не и от Ловеч

  1. Концертът беше хубав и тъжен. Вече се знаеше, че това духовно средище е орязано с 25 000 лв. Дълбоко се надявам, че вместо на новостроящия се храм г-н кметът ще даде 20 000 лв на читалището, за да оцелеят хората и средището, а след като мине кризата на храма може да се отпуснат други средства. Нещата трябва да се степенуват по важност. Сега най-важни са хората…

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.