Полицията задържа светкавично петима грабители във Радювене

Маскираните апаши ден по-рано пребиха румънец за 10 бона в село Радювене Полицията задържа петте апаши, пребили и ограбили на румънски гражданин в село Радювене, съобщи пресцентърът във вторник. На 31 ноември са установени и задържани за 24 часа трима заподозрени – М.М. (19 г.) от с. Радювене,  М.М. (16 г.) от Ловеч и Д.Б. (18 г.) от Ловеч.
Намерени и иззети  са част от открадната сума, както и маски, дървена бухалка, латексови ръкавици. Задържана е „Мазда 131“, управляван от Д.Б.
На следващия ден са задържани още двама бандити. Това са Р.Р. (16 г.) от с. Милковица, общ. Гулянци, обл. Плевен, и  Г.П. (19 г.) от Ловеч. Иззети са други вещи, предмет на престъплението, като сребърен синджир, ръчен часовник, мобилен телефон, както и средства за престъпление.

На 19-годишния М.М. и 16-годишния М.М. е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. Р.Р. и Г.П. са задържани за 24 часа. Предстои повдигане на обвинения. Работата по случая продължава от служители на РУП-Ловеч.
Грабежът стана на 30 октомври около 22.10 ч. в с. Радювене.

Тогава полицията съобщи, че четирима маскирани апаши  са пребили с бухалки румънския гражданин А.С. (42 г.)  в дома му в  Радювене. Жертвата е настанена със средна телесна травма и с временна опасност за живота в ловешката болница. Нападателите отнели от него около 10 000 лв.

Според местни хора, румънецът се заселил в Радювене това лято. Преди това си купил къща, собственост на бивш служител на МВР. Ремонтирал жилището и в него заживял с местната циганка Еминка. Двамата се харесали и оженили в Гърция. За младата булка това бил втори брак. За мъжа от първото й венчило, който също живеел в Радювене, се знаело, че бил заподозрян за домови кражби преди време.

Според МВР-справка това е третият обир, който се извършва по един и същ сценарий, за има – няма две години в селището, югозападно от Ловеч.

В края на април м.г. около 22 ч пак каре маскирани разбойници нахлуха с бухалки и в къщата на Богдана Йоргова, 58-годишна предприемачка в търговията с хранителни продукти. Хайдуците овързаха стопанката и 70-годишния й мъж Георги, захвърлиха единия от тях в банята, а другия – в спалнята, после прибраха от дамската й чанта 38 500 лв., а от личния й сейф – 10 000 долара и законно притежаван пистолет „Макаров“. На тръгване те свалиха от Йоргова и 50 г златни накити.

Месеци по-рано пак в Радювене майка и син бяха нападнати в съня им, вързани и малтретирани, за да признаят къде са укрили 900 лв. Неуспели да прекършат жената и чедото й, апашите се оттеглиха в неизвестна посока, отнасяйки де що пара намериха в сиромашката къща. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.