Лекарка с психоразстройство уби съпруга си в Ловеч

Д-р Магдалена Генкова е обвинена, че във вторник късно следобед в Ловеч е намушкала няколко пъти с кухненски нож 74-годишния си съпруг д-р Петър Генков. Трагедията се разиграла в жилището на лекарското семейство на ул. “Цачо Шишков“. На път за болницата пенсионерът издъхнал от раните си. По случая е образувано досъдебно производство. Информацията бе потвърдена от полицията.

По непотвърдена информация д-р Генкова посегнала с хладното оръжие върху мъжа си в резултат на психоразстройство.

Съседи на семейството заявиха, че д-р Генков се пенсионирал като завеждащ ловешкото АГ-отделение, а съпругата му натрупала стаж в РЦЗ-Ловеч. Имат дъщеря, също лекарка.

Докторът имал рак на ларингса и говорел трудно с помощта на електрическо апаратче, разказа пред НГ неговият познат Филип Димитров.

Преди да бъде арестувана, докторката осъзнала какво е направила и съобщила пред ужасените съседи, че й се привидял съвсем непознат мъж, който тръгнал да я напада.

Във видението си тя обаче наръгала мъжа си, който спял до нея. От раната в гърдите на д-р Генков бликала кръв, дори когато го возели в линейката към местната болница, разказаха очевидци. Това станало около 15 – 15,30 часа във вторник. Но на път за болницата докторът издъхнал от кръвозагуба.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.