Как „полетът” на Николай Нанков доведе до дълъг политически спор с БСП в Ловеч

Полетът през юни на Нанков даде повод за спор

Политическият конфликт между двамата млади политици областният управител и също областен координатор на ГЕРБ Николай Нанков (26 г.)  и червения депутат Димитър Горов (38 г.) в понеделник се възобнови с нова сила. Вече месец върви този задочен спор, който тръгна от уж дребни закачки.

Първо чухме от Димитър Горов за „неизживяното детство на ГЕРБ”. Това се разбра като намек за полета на Нанков с делтапланер и запалването на 900 м бракониерски мрежи.  Всички знаят, че той е най-младият областен управител в страната. Малцина обаче виждат, че в момента той е натоварен с доста задачи и има реален риск да изгори в този си „полет”.

Като областен координатор на ГЕРБ Нанков отвърна, че атаката на Горов е „безпомощно словоблудство, причинено най-вероятно от старческа деменция“, както и проява на „старческо полово безсилие”. Припомни, че БСП имат двойни стандарти и че техният лидер Сергей Станишев често се прави на рокер.

Димитър Горов не закъсня:

„Не се засягам. Подобни думи са знак само за политическа импотентност. Вместо да се решават наболели проблеми в здравеопазването, образованието и социалните реформи, ГЕРБ откланя с опасно празнословие обществено внимание“.

И още:

„Това което аз разбрах, е, че ГЕРБ няма съветници в Ловеч, и  второто – туморът в тях е получил сериозни разсейки. След такава диагноза следва смърт. Проблемът е, че тази болест е много тежка както за субекта, така и за околните хора.

Да виждаш, че театърът ти умира, да виждаш, че болницата ти е пред фалит, да загърбваш огромни проблеми и да не правиш нещо – това е политическа импотентност.

Горов припомни с папки какво е правил като общински съветник от БСП за болницата в Ловеч, когато е имала финансови затруднения: „Гласували сме около 700 000 лв. за болницата”.

На практика и двете партии в момента имат тежки проблеми за решаване. Разликата е, че докато Николай Нанков открито посочва проблемите на собствената си партия, то от БСП никой не си прави самокритика, а насочват критиката към основният си опонент. Показателно е как БСП коментира резултатите от първия кръг за кметски избори в Пресяка, където техният кандидат на практика загуби. По-скоро като… победа. (Виж информацията за Пресяка.)

На пресконференцията в понеделник дори беше подхвърлено съмнението дали Нанков говори със свои думи, или е подготвен отгоре. Откритото говорене му навлече и други съмнения и то в централната преса. Например, че като областен координатор е протеже на Симеон Дянков (Виж в. „Стандарт” от вторник.) Дянков не е член на ГЕРБ и не реди структури, контрират приближени до финансовия министър.

Не е лошо да се разменят по-остри мнения, защото така ще се чуят и някои истини. Но да се надяваме, че двамата спорещи политици  могат в необходимия и важен за областта момент да са на едно мнение.

Цветан С. Тодоров

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.