Глобяват шефове, бойкотиращи проверката за досиета, „Народен глас” проверен

Главни редактори на регионални печатни медии не изпълняват задълженията си по закон, оплакаха се комисията по досиетата в сряда. Те не отговарят на писмата на органа, с които са подканяни да изпратят списъка на служителите и сътрудниците си, подлежащи на проверка за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност.

От институцията, оглавявана от Евтим Костадинов, съобщиха, че пристъпват към налагането на административно-наказателните разпоредби на Закона за досиетата, които предвиждат глоба от 15 000 до 30 000 лева.

Комисията по досиетата вече е проверила 544 лица от 76 регионални печатни издания – собственици, директори, заместник-директори, главни редактори, зам.-главни редактори, членове на редакционни съвети, политически коментатори и водещи на рубрики в печатни издания.

Сътрудници и служители на бившата ДС са били 30 души от проверените медии.

Проверката е обхванала редакциите и сътрудниците на редица провинциални вестници като „Бряг“ – Русе, „Ботевградски вести плюс“, „Народен глас“ – Ловеч, „Нива“ – Бяла, „Посоки“ – Плевен, „Свищовски бряг“, „Силистренски бряг“ и други. \mediapool.bg\

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.