В Ловеч ще има най-модерната лаборатория по ветеринарна медицина

Министър Найденов си спомни ученическите пакости

В най-близко време Ловеч ще има най-модерната учебно-приложна лаборатория по ветеринарна медицина у нас. Нейният учебен план ще се разработи от Централния ветеринарен институт! Това заяви неотдавна в Ловеч само пред наш екип Мирослав Найденов.

41-годишният министър на земеделието и храните е възпитаник (1983-1987) на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ в Ловеч.

Според Найденов към гимназията в Ловеч ще бъдат открити и две нови специалности, за клинични и рентгенови лаборанти. Ветеринарната медицина в България ще има втори ренесанс в най-скоро време, тъй като в нея предстояло да постъпят сериозни инвестиции (виж НГ, бр 58).

Значението на ветеринарния медик също растяло в обществото, тъй като той ще стои в началото и в края на веригата „от обора до масата“. Участието му в обгрижването и лечението на т.нар. животни компаньони пък ще го издигне в култ.

Според неофициална информация, министър Найденов е решен да вложи до 250 000 лв. в обно-вяването на ловешката гимназия по ветеринарна медицина до края на 2011 г. От тях 100 бона ще бъдели пренасочени към нея още до края на т.г.

В същото време д-р Мирослав Найденов разказа как като ученик бил наказан с намаляване на поведение заради бой за момичета.

 „Бяхме на военно обучение в т.нар. лагер „Липака“ над Ловеч. Едни момчетата закачиха нашите момичета, ние ги издебнахме и ги набихме много здраво. Те се оплакаха в милицията, а шефът на лагера полковник Тодоров не ни защити. В отговор аз и другарите ми отказахме да участваме в прегледа на маршовата стъпка. Направихме го за честа на момичетата ни. И ни намалиха поведение. Ама дойде време да завършвам, пълен отличник съм и стана проблем как да ми дадат златния медал, като съм с наказание. И го стъкмиха някак си!..“, спомни си той.

Министър Найденов не премълча и как като школници, крадяли колбаси от ловешкия месокомбинат „Родопа“. „Там ходехме на практика, правехме си двойни джобове, пълнехме ги със салам и вечерта – купони!“, призна още той.

Милен Нанков

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.