Замесиха кортежа на Георги Първанов в пътен инцидент до Малиново, Ловешко

Две коли са се ударили край ловешкото село Малиново, докато са преминавали покрай кортежа на президента Георги Първанов, но служителите на НСО дори не са забелязали, че има пътен инцидент, съобщи началникът на НСО генерал Димитър Димитров.

Според него причината за инцидента не е в кортежа на държавния глава.

Генерал Димитров заяви, че единият от автомобилите, движещи се в другата лента, се е движил с превишена скорост и леко е закачил колата пред него.

По-рано двама мъже съобщиха пред журналисти, че три автомобили от ескорта на президента Георги Първанов са предизвикали катастрофа край Малиново. Те причакаха държавния глава след срещата му в Община Севлиево и пред медиите обясниха, че три служебни автомобила са навлезли в насрещното платно и са засекли бус. Очевидците бяха отведени за обяснения в полицията. Със случая ще се занимава Областна дирекция на МВР – Ловеч.

Единият от тях, представил се като Симеон Маринчев от Лозен, разказа: „Отсреща идва същия бус като нашия и той, за да не се удари челно в тези три пилотни коли, се заби в мантинелата и отзад се заби една Тойота“.

Друг свидетел – Румен Атанасов (50 г.), разказа за инцидента по програма „Хоризонт”.

Охранителите ги предупредиха, че ако това е лъжа, ще им бъде потърсена отговорност. Двамата мъже бяха качени в полицейски автомобил и отведени за писмени обяснения.

54-годишен габровец е потърсил лекарска помощ в Областната болница и е обяснил, че е бил водач на единия от автомобилите, участвали в пътния инцидент, в който бе замесен и президентският кортеж. Мъжът е без опасност за живота.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.