Прогноза за времето през септември 2010 г

Августовските горещини поне в началото на септември 2010 остават в миналото. Месецът, през който идва есента, започва с дъжд и очаквана хладина – за 1 септември прогнозата на синоптик.бг сочи 17 градуса и краткотрайни валежи.

Още през следващия ден обаче ще се изясни и температурите стигат до поносимите 25 градуса.

Очаква се септември да е с преобладаващо топло и слънчево време, средна температура около 30 градуса. По-сериозни захлаждания ще има около 14 и 23 септември.

Температурата на морската вода ще се задържи около 24-26 градуса през първата половина на месеца и около 23-25 градуса през втората половина. Внимание – слънцето продължава да е доста опасно за хората на плажа –  използвайте защитни кремове.

За крайморските градове  се сочат следните градуса – Варна – 30, Бургас – 32, Несебър – 32, Приморско – 31, Каварна – 29, Китен – 31, Обзор – 31.

Септември ще е подходящ период и за ексурзии в планините. В Ловеч очакваната средна температура е около 28 градуса , а в Троян и Тетевен – 25 градуса.

Предвижда се увеличение на средната месечна влажност и задържане на валежите в границите от предишният месец – август. Постепенно ще има засълващите се ветрове от запад, а образуващият се северен фронт ще преполага захладняване. Но прогнозата е за предимно слаби ветрове, като силните такива, ще са предимно локални и краткотрайни.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.