Театрали умуват в Ловеч какво да искат от Бойко Борисов на 6 май

Митко Тодоров, директор на театъра на армията (вдясно) не е съгласен с така замислената реформа.

 Навярно на Гергьовден театралите се срещат с премиера Бойко Борисов, съобщи за НГ Митко Тодоров, директор на театъра на армията. Темата ще е как и защо по този начин се реформира административния сектор в театрите.

Пред това във вторник в Ловеч на спешна среща се събраха театралните директори  от почти цялата страна. Те приеха декларация в седем точки, която  чертае стратегия спрямо решенията на министерството на културата. Основното е, че директорите са против съкращенията в театъра при тези условия. Иска се и закон за театъра.

„Имаше работна група, която предложи на министър Вежди Рашидов някои технологично обосновани мерки, дори регионално обосновани. Но последната заповед на министъра от 23 април и двете постановления  67 и 76 ни завариха неподготвени. Трябва да понесем една тежест, защото искат уж намаление на парите, но това са реални съкращения.

От предложената мярка са засегнати всички театри в страната, а средноаритметичното отношение е несправедливо. Това е съкращение накуп. Ние не сме администрация, а реформата не бива да е в този вид. Нашите технически специалисти в звука или осветлението не са администрация, за да се водят администрация” сподели Митко Тодоров. (НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.