Симеон Дянков закъсня за родната гимназия, спори в парламента

 

Симеон Дянков влезе в час

Близо два часа закъсня за посещението си днес в Езиковата гимназия  финансовият министър Симеон Дянков, тъй като имаше остра дискусия със сини и червени в парламента по темата за кризисните мерки. Министърът  пристига в Ловеч за участие в началото на тържествата по повод 130-годишнината на Езиковата гимназия. Вицепремиерът е от випуск 1989-та на елитното школо.

Той посети „Музея за един ден“, който е направен на открито в двора на училището. В него са поставени фотоси от различни години на гимназията, рисунки на талантливи деца, а във физкултурния салон са подредени флагчета, които разказват за спортните успехи на учениците.

После влезе и в един от часовете в училище.

Честванията в Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф I“ започват днес с Ден на отворените врати и ще продължат до 5 май.

Главното тържеството на 16 април от 10 часа в Драматичния театър. Очаква се лично да присъства министърът на образованието Сергей Игнатов и председателят на парламента Цецка Цачева. Тази година ученическата пиеса е „Опечалената фамилия”

Общо 6669 ученици са завършили ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч за 60-те години, откакто е езиково училище, похвали се директорът Радослав Хитов. Първата диплома, която е издадена, е от 1953 година и е на Антоанета Дамянова Дамянова от великотърновското село Килифарево.

„Тук съм се формирал като личност. Човека, който съм, го дължа на тази гимназия“, призна Дянков пред учениците от X и XI клас. Те го посрещнаха като учител със ставане на крака в училищния салон. Така започна откритият урок на тема „България и бъдещето й в Европа“.

„През 1989 г. кандидатствах международни отношения. За същата специалност се яви и внукът на Тодор Живков. Много исках да го напляскам на изпитите и го наплясках“, разказа спомени преди лекцията Дянков.

Според него всичко, което очаква сегашните ученици, е оптимистично. Защото абитуриентите завършват училище в период на излизане от кризата. Новият срок, който той определи за финал на тежката ситуация, е краят на годината.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.