Издирват Алчо, а други двама са задържани при акция в Ловеч

Издирват Алчо, а други двама са задържани при специализирана полицейска операция в Ловеч, съобщиха от МВР.

Както съобщихме, от 6 часа във вторник антимафиоти и полицаи от ОДМВР-Ловеч извършват обиски в офиси на фирми, собственост на т.нар. „знакови фигури” от криминалния контингент.

В хода на операцията са проверени 9 жилища и офиси – собственост на трима мъже, които се занимават с незаконни дърводобив, хлебопроизводство и усвояване на средства от фондове на ЕС.

Иззети са множество счетоводни документи, а също и компютърни конфигурации.

А. Д. (40 г.) и О. Д. ( 48 г.) а задържани за 24 часа.

Полицията издирва третия мъж, сочен за лидер на престъпната група – 50-годишния Алейдин Алиев – Алчо.

И тримата са криминално проявени – имат множество регистрации за хулиганство, изнудване, средна телесна повреда, незаконен добив на дървесина.

Разследването по случая продължава.

Интервю на в. „24 часа“ с Аделин Дермански, преди да бъде задържан за 24 часа

Най-известната фирма в града, свързана с Алиев, е „Мелиса“. Тя е специализирана в производство на хляб и хлебни изделия. Съдружник на Алчо е братовчед му – икономистът Аделин Дермански. Двамата държат равни дялове – 50 на 50. Във фирмените регистри името на Алидин Алиев фигурира и в дружествата „Алкс-А“ – в съдружие с Радослав Радков и основен предмет на дейност търговия на едро, в „Емакс 2000“ – в съдружие с Пламен Тодоров и Максим Колов от Монтана. Алчо е съдружник и във фирмата за дърводобив „Алдекс“ с Огнян Дермански.

Съдружникът Аделин Дермански: Това е пиар акция

– Г-н Дермански, има ли проверка във фирмата?

– Има действия, насочени срещу Алидин Алиев като физическо лице. Вземат годишни данъчни декларации и документи, свързани с дейността на фирмата. Няма от какво да се притеснявам. Но е дразнещо, че се появяват 30 човека, като можеха да дойдат двама. Щях да окажа съдействие да получат каквото искат.

– Защо се прави тази акция?

– Защото хазната е празна и понеже в Ловеч няма престъпност. Заради кризата ще има съкращения, а няма как да отчетат дейност. Ясно е как ще приключи тази акция – без резултат, защото нищо няма.

– Какво ще правите сега?

– Ще има съдебни дела – такива неща не оставямбезнаказани. Омръзна ми от пиар акции. Иззели са ми компютрите с информация за клиенти, контрагенти. Днес е 30-и, приключваме месеца, фактурираме на клиентите. Как да си подадем месечните данъчни декларации, като ни вземат информацията? Ще продължим да работим, само че ще фактурираме на ръка. Търсят под вола теле. Сутринта в 6 часа са били вкъщи. Аз в момента съм на 10 км от Ловеч. Говорих с този, който ръководи операцията. Не е било нужно да нахлуват с автомати. Аз съм от малкото, които внасят ДДС в тази хазна, бизнесът ми е напълно светъл. Алчо е съдружник и те от време оно го водят, че е с криминално минало. Той обаче не е съден, не е осъждан.

– С какви средства построихте нов хлебозавод?

– С кредити от банки. Закупихме машини по програма „Развитие на човешки ресурси“ към Министерството на социалната политика. Обучихме 19 души и назначихме 10 с 1-годишни трудови договори.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.