Прогноза за април 2010 , още през пролетта 30 градуса

Ако времето през март беше на филийки студено – топло, то април направо ще ни изстреля в лятото.  Очакванията са са сравнително по-топло и влажно от стандартните температурни граници, измервани през месеца от метеоролозите. Обичайните средни температури за месец април за равнините е между 11 и 13 градуса, Черноморието и високите полета – между 9 и 11, а за планините – от 3 до 8 градуса. Тази година синоптиците очакват температури с около 2 градуса по-високи от изброените по-горе.

Зимата тази година, както беше предвидено от синоптиците, се оказа значително по-мека и приятна за топлолюбивите в сравнение със зимите от предишни години. Така и прогнозата за месец април е повлияна от общата тенденция за затоплящото се време и повишаващите се температури.

Очакваните валежи сумарно ще надвишат средните норми за месец април и през 2010 година се очаква да бъдат с 10% по-големи от стандартните за месеца 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планинските райони – между 60 и 100 литра на квадратен метър. Очаква се времето през първите десет дни на месец април да е променливи и влажно с чести превалявани и висока влажност. През средната част на месеца се очаква стабилизиране на температурите и спиране на валежите. През третата част на месеца температурите ще започнат да напомнят за предстоящото лято и на места могат да достигнат до 30 градуса.

Подробна прогноза за времето за март можете да откриете на сайтовете на партньорите ни с наближаването на месец април:

http://vremeto.bg/

http://sinoptik.bg/

Ако възнамерявате да пътувате в чужбина през месец април е добре да се запознаете и с прогнозата за времето в страната, която ще посетите:

http://weather.yahoo.com/

http://news.bbc.co.uk/weather/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.