Ученици от Езиковата събират „бисери“ от учебниците

Група ученици от Езиковата гимназия в Ловеч откликнаха на призива на БиТиВи за събиране на „интелектуални бисери“ от учебниците по различни предмети. Под ръководството на преподавателя по философия Галя Баева участниците в ЗИП психология  от 9-ти клас са подбрали и предоставили на телевизията забавни фрагменти от уроци в различни учебници. Сред бисерите, прочетени в рубриката „Бай Ганьо – европеец“, попаднаха и тези:

„Материалите, които след намагнитване запазват намагнитеността си, се наричат магнитно твърди. А материалите, които се разнамагнитват, след като изчезне намагнетимото ги поле, се наричат магнитно меки” (учебник по физика за 8 клас).

„Основата на белите дробове лежи върху диагфрагмата, а заоблените й върхове се издигат два-три самтиметра над ключицата” (учебник по биология за 8 клас)

„Тук текстът няма самостоятелна роля, той участва в едно в едно сложно тяло, което вклюва дейности за приобщаване на хората към дадена общност. Важна роля в тази дейност играе магическият ритуал.” (учебник по литература за 9 клас). НГ

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.