Сестрата на Алексей Петров работи скромно в Ловеч

Докато София още се тресе от ареста на Трактора, Теменужка, сестрата на Алексей Петров, се бори за жълти стотинки в Ловеч. Тя стопанисва фирма за производството на тестени закуски в Ловеч. Малкият цех се намира в двора на бившата „Търговия на едро“ в областния град, научи наш екип.

Според запознати Теменужка мразела да застава под светлините на прожекторите още преди задържането под стража на батко си. Тя има и втори по-голям брат – Огнян Петров се прехранва от производството на млечни продукти в Тетевен. Той е активист на местната „Ред, законност и справедливост“ /РЗС/. На 21 февруари т.г. в Тетевен Огнян Петров посрещна лично Яне Янев, а сред гостите му бяха и куп депутати от РЗС, както и областният лидер на партията д-р Илиян Кинов от Ловеч.

Авери на Теменужка твърдят, че сестрата на Алексей Петров се отличавала с работохолизъм и скромност, характерни за балканджиите от тетевенските българомохамедански села Бабинци, Градежница и Глогово. Сутрин в пекарната пристигала първа, лично се включвала в месенето на закуските и рядко си позволявала да напусне работното помещение преди продукцията й да поеме към пазара.

Според кмета на село Градежница Свилен Русинов седмица преди Алексей Петров да бъде арестуван, баща му Илия Петров Веселинов се почувствал зле и постъпил в тетевенската болница.

Майка му Гена пък я наглеждала местна девойка, отскоро обаче тя се преместила при щерка си в Ловеч.

„Колкото до това кой какъв е бил и как се казвал родът му в миналото, не ровете по тая писта, никому не е нужно“,- съобщи пък бившият кмет на с. Бабинци Сергей Манев. Говори се, че помашкото име на баретата е Асан Омеров.

Свързващото звено между боксьора и бившия офицер на ДАНС е Градежница. В това планинско село двамата израстват по чукарите. Алексей Петров е роден в тетевенското с. Бабинци, където учи до четвърти клас, после семейството му заживява в Градежница, но бъдещият каратист учи в близкото Глогово до осми клас.

По думите на Свилен Русинов навремето лично Алексей Петров обучавал Надежда Нейнски в тънкостите на източното бойно изкуство поне два часа на занятие.

Според кмета днес по-голямата част от съселяните му познават Алексей Петров най-вече по име. В Градежница бившият спецполицай си идвал през седмица за час-два, наглеждал родителите си и си тръгвал. Без охрана винаги. Той и Русинов се мярнали за последно съвсем случайно – в Тетевен около 10-15-ти януари.

Оскъдни са данните за 47-годишната интимна приятелка на Алексей Петров Ива Павлова, която бе арестувана заедно с него в операцията „Октопод”, четем в обширен материал на агенция Блиц. В интернет няма нейна снимка, макар Ива да попада в епицентъра на атентата срещу приятеля й през 2002 г. – случай, който вдигна доста медиен шум. Тогава са простреляни Алексей Петров и бодигардът му Румен Пешев, докато Ива се отървава с драскотини. Алексей е настанен в болница, където се възстановява. Оттогава Ива стои в сянката му и крие лицето си от публична показност.

Твърдят, че е чаровница. Според осведомени блондинката е до Алексей Петров повече от 12 години. Тя е дясната му ръка и интимната му слабост едновременно. Двамата се запознават навремето покрей Съюза за стопанска инициатива на гражданите, чийто основател беше  банкера от Първа частна банка Валентин Моллов.

Близки до двойката твърдят, че Ива Павлова е красива, образована, интелигентна и амбициозна. Движи се с охрана, имиджът й е по-скоро на успешна бизнесдама

Тя е член на Надзорния съвет на застрахователната компания „Лев инс”. Притежава фирма „АС БГ” ЕООД, която има дял в таксиметровата компания „Такси-с-експрес”, чиято собственост са такситата 12-80.

Павлова има обща фирма с Момчил Кръстев, друго име в операцията „Октопод”. Той е управител на „Лев Корпорация” и е свързан с фирмата „Екометал Инженеринг”. В „Лев Корпорация” бизнесдамата има 83-процентов дял чрез дружеството си „Лев истейт”.

Ива Павлова е и собственик на фирмите „Пела” – гръбнакът на групата фирми, свързани с Алексей Петров, и „Екотур”.

В момента „Лев инс“ е 90% контролирана от Ива Павлова.

Като големи акционери все още се водят двете израелски дружества.

(По БЛИЦ, автори Гергана ДИМИТРОВА и Радослав ТОДОРОВ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.