Даскалът Найден Ангелов за своя ученик министър Дянков: Под петицата си още!

Найден Ангелов

Известният ловешки учител Найден Ангелов – Ацата даде текуща оценка под Много добър (5) на своя ученик Симеон Дянков по време на шоу по Нова телевизия в понеделник. Петица си писа пък самият министър за свършеното досега с мотив, че има още работа.

Найден Ангелов (81 г.) бе специален гост в „Шоуто на Иван и Андрей”, тъй като в края на през 80-не години на м.в. е преподавал литература на ученика Дянков в Ловешката езикова гимназия. Специално такси дойде от София за да го предвижи до студиото.

Ученикът направи обаче забележка на своя учител: „Той се закача с публиката”!

Найден Ангелов по-рано чрез пресата „издърпа” ушите на финансовия министър заради акциза на ракията, за израза „феодални старци” и прочие. По време на шоуто обаче цареше мир и спокойствие. Постъпвам топло, бащински към него, каза ловчалията.

След като известният даскал се прибра в родния Ловеч, той бе посрещнат с възторг от своите приятели и почитатели, най-вече в любимото му заведение „Златната рибка”. (НГ)

Кой е Найден Ангелов?

Роден е на 30 ноември 1929 г. в Калейца, Троянско. Син на свещеник. През 1947 г. завършва гимназията в Троян и е бригадир на линията Ловеч-Троян. Записва литература в Софийския университет.

От 1964 до 1990 г. е учител по литература в Гимназията за чужди езици в Ловеч. С учениците поставя пиесата „Спасителят в ръжта” на Селинджър, послужила за сюжет във филма „Вчера”. Издал е книгите „Училищни денни бележки без дата” през 2000 г., „Шегобиецът от Калейца” /Случки из живота на Лальо Маринов-Ламар/ през 1999 г. Има „Ловешки меч 2009” за цялостен принос в развитието на културата.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.