Сравнително меко време – Прогноза за времето през февруари 2010 година

Началото на февруари 2010 година ще е сравнително топло с температури между 8 и 0 градуси, съобщават синоптиците.Ще вали и дъжд. Това малко ще разочарова очакащите  студ и сняг. Застудяването ще има чак във втората половина на февруари – но много по-меко от януарското, когато стигнахве до минус 20 градуса. Студените зимни нощи и снежните дни все пак са си неприятни. Добре че сме в най-малкия месец от годината. 2010 година не е високосна и вторият месец на годината е с  характерните 28 дни

Нощните температури ще са отрицателни и са възможни измръзвания и заледявания по високите места. Затова бъдете внимателни при излизане в планината и носете всички необходими инструменти и екипировка за оцеляване по време на ниски температури. Във високопланинските части има опасности и от лавини от прясно навалелия сняг.

Ето какво сочат и народните поверия. Ще има много сняг, защото, ако помни въобще някой, в един отдните 14, 15 и 16 август  м. г. валя дъжд.  Точно този знак предсказва, че ще има много сняг през февруари.

Повече информация за температурите и снежната обстановка четете на:

http://vremeto.bg/

http://sinoptik.bg/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.