Набутаха и съдия Монева в оня списък, тя отрече да е говори с Красьо Черничкия

 

Шефът на Окръжния съд в Ловеч Антоанета Монева се оказа в списъка от магистрати, говорили с Красьо Черничкия от Плевен. Те имали разговори по телефона със скандално известния Красьо със златните ланци, който осигурявал гласове при избор. Митичният списък с имената на 41 магистрати е  публикуван в жълт вестник и някои сайтове.

Вчера съдия Антоанета Монева отрече не само да е говорила с Красимир Георгиев, но и да го познава. Тя прекъсна отпуската си и даде извънредна пресконференция в кабинета си.

Изтичането на информация, без тя да е пълна и без отношението на колегите, е вредна, категорична е Монева. Тя е избрана втори мандат и сега трябвало да се чувства смутена, че е избрана по някакъв нечестен начин.

За първия си мандат през 2004 тя е избрана в конкуренция с още един кандидат.  Доколкото помни, получила е 22 гласа, двама са „против” и един въздържал се.

Изборът за втория мандат на 24 юни т. г.  е по предложение на Илияна Попова, нямало друг кандидат. От 22 члена на ВСС  22 гласувава за нея.

Виждате, че не съм имала нужда от някаква помощ на този господин,  в целия си живот съм се стремяла да бъда честна и открита, заключи Монева.

Още какво каза съдия № 1 на Ловеч:

За мен беше шокиращо, когато в понеделник разбрах, че е излязъл някакъв списък, в който фигурирам. Искам да изразя моето възмущение, че съм посочена там. Не се оправдавам, защото няма за какво.

Декларирам, че този човек не го познавам, не съм му давала телефона си, нямам контакти с него. Как моят номер е попаднал там, аз не знам.

Разследващите органи по тези дела не са ме разпитвали. През август един следовател искаше да ме разпитва, но след половин час ми се обади, че няма смисъл.

Толкова е лесно да се намери моя телефон. Наистина има данни за някои колеги, че са контактували с този Красьо. Може някой да е дал телефона ми, не мога да кажа. Колегите обсъждат и дали не е разработка. На 18 юни излезе по медиите казаното от Иван Колев. В деня, когато ме избираха, в коридора присъствах на един доста висок разговор между Иван Колев и главния прокурор Борис Велчев. Велчев го попита, защо първо говори в медиите, а не с него, за да тръгнели по реда.

Не мога да си го обясня. Ако 25 човека могат да се осигурят за нечий избор, то значи този Красьо е бог. Според мен всичко това е голям удар срещу съдебната система.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.