Новият областен управител на Ловеч няма да пести енергия

Няма да пестя енергия, за да оправдая очакванията на хората, гласували доверие на ГЕРБ, каза на официалната церемония в понеделник при встъпването си в длъжност новият областен управител на Ловеч Николай Нанков. Неговата кариера бе предвидена от НГ още преди две седмици.

25-годишният управник заяви, че младостта не е порок и че е натрупал достатъчно опит при контактите си с представители на местната власт в досегашната си работа в частна консултантска фирма.

Новият областен управител на Ловеч каза пред депутатите от Ловешки район, кметовете и председателите на общински съвети, че в работата си ще се ръководи от закона, от личната си съвест и от обществения интерес. Обеща, че ще е безкомпромисен към опитите да му се оказва лично или икономическо влияние. Новият губернатор изрази надежда, че ще работи съвместно с депутатите на ГЕРБ и местната власт. Нанков се ангажира да работи и за промяна на визията на областния управител, който, според обществените нагласи, имал повече представителни функции и само от време на време показвал мускули.

По-късно пред медиите Нанков посочи, че ще работи за разширяване на правомощията на областния управител. Според него именно областният управител е балансьорът между провежданата държавна политика и интересите на местно ниво.

Няма да се правят самоцелни промени. Всеки добър експерт в областната администрация ще продължи да работи, каза Николай Нанков. Той посочи още, че предстои анализиране на структурата и кадровия потенциал на администрацията. Започнала е и проверка на досегашната дейност и ако има нарушения, ще се сигнализира прокуратурата. Новият областен се ангажира и с откритост в работата си и регулярни срещи с медиите.

Ловеч е един застаряващ град. Един нормален човек не може да живее, където няма база за развитие. Така отговори Нанков на журналистически въпрос как преценява ситуацията в областта. Новият областен управител посочи, че това може да се промени и той се ангажира да насочи държавен ресурс към развитие на инфраструктурата и икономиката в региона. Нужно е и партньорство с местната власт, каза още Нанков.

Двама ще бъдат заместниците на областния управител, а не трима както досега. Назначенията ще станат ясни в средата на седмицата. (по Дарик)

Николай Нанков е най-младият областен управител на партия ГЕРБ в страната. Той е на 25 години и е от град Априлци. Завършил е Геолого – географския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. До назначаването му за областен управител е работил във фирма за консултантски услуги и е участвал в разработването на повече от 30 проектни предложения.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.