Яне Янев нападна Гриша Ганчев, словесната престрелка продължава

jane i gri6aВ понеделник сутрин депутатът и лидер на РЗС Яне Янев нападна словесно ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. По-точно от екрана на bTV бе казано: Ще настояваме да бъдат преследвани олигарсите на ДПС. Един от тях, който е ходил в Ловешкия регион и е мотивирал финансово избирателите, е Гриша Ганчев. Той е получил индулгенцията, която идва от Росен Карадимов. Той пък е бил адвокат на Ганчев“.

В отговор на лидера на РЗС пред в. 24 часа бизнесменът Ганчев не остана длъжен на нападките. Той посочи: „Ето това е проблемът на българския парламент. За съжаление, там присъства по някой шут, който да весели възрастните и децата, като си пуснат телевизора. На него не бих му поверил дори кучкарник да управлява, защото някое куче ще му гризне ръчичката с лакираните нокти. Горкият човечец…Та той в живота си едно дете не може да направи. Габърче не е забил в тази държава.

Как го виждате това плямпало да сложи ред в нея, като още не е казал откъде се храни – от фирмите, които източват ДДС, от митницата ли, или пък има богат вуйчо зад океана? Много е лесно да се правиш на Краля Слънце, когато знаеш, че от теб нищо не зависи. Жалкото е, че събираме като пчелички, за да пълним бюджета на държавата, и след това тези пари издържат подобни недоразумения като него, а конституцията го брани – чл. 70. Не можеш по никакъв начин да го призовеш в съда, за да даде доказателства за лъжите си. Много се радвам, че Бойко Борисов се изтръска от тези некадърници, като коте от бълхите си. Вярно е, че Ферарио Спасов има брат и има снаха. И дотук с истината.“

“Зная, че олигарсите ще плюят и храчат, изригвайки от злоба и неприязън, защото усещат, макар и първосигнално, че им идва краят. А за въпросния олигарх, който мъркаше като котарак пред огнището на Догановите сараи, а преди това се кланяше пред БКП и БСП, няма да говоря, а ще действам. Защото конституцията ми дава това право”, коментира пък Янев. Той сщял да оглави комисията за борба с корупцията, както се разбрали с Борисов.

„И Ганчев, дори и да продължи да вие като койот, ще носи отговорност“, закани се лидерът на РЗС.

“По всичко личи, че рекетьорите олигарси бълнуват и се опитват да окарикатуряват и иронизират, но това няма да им помогне. Споменах само един микрон от корупционните мрежи, които е заплел този квазибизнесмен.

Да взема по-високи дози подходящи медикаменти, натрупал е достатъчно незаконни пари да си го позволи, за да посреща по-спокойно информацията, с която компетентните органи разполагат”, допълни още Янев. Той с удоволствие „щял да облече райета на Герги Гергов, Гриша Ганчев, Иван Дражков, Арбен Хавальов, Асен Асенов, Мария Мургина.“

„Те като скакалци опоскаха огромни пари от българските данъкоплатци чрез данъчни измами, източване на ДДС, пране на мръсни пари, митнически измами, шантаж и рекет на почтени бизнесмени и гузната им съвест ги кара да бръщолевят епитети, подходящи единствено и само за самите тях”, допълни лидерът на РЗС.

В разговора си с Бареков по-рано сутринта Янев намеси името и на футболния треньор Ферарио Спасов. После стана ясно, че говори за брат му, „който е директор на сектор „Финансова сигурност“ към отдел в Ловеч“. Всъщност Венцислав Спасов е шеф на ДАНС-Ловеч. Той не бе открит за коментар, бил професионално ангажиран. Телефонът на Ферарио пък бе изключен.

Несериозно е да се замесва моето име, лаконичен бе пък Росен Карадимов, бивш съветник на Сергей Станишев в правителството. Вярно е, че съм работил с Ганчев, но това е било преди много години и откакто съм в МС, съм замразил работата си като адвокат, обясни той. Освен това той бил мажоритарен кандидат на БСП в Добрич и не влезе в парламента заради гласове за ДПС от Турция.

Престрелката продължава утре с интервю в столичния вестник. (по 24 часа)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.