При тези резултати „Атака“ може да вкара депутат – интервю с Кирил Гумнеров

Сравнителната статистика между резултатите за „Атака“ в Ловеч от изборите за Европарламент през 2007 (5795 гласа) спрямо сегашните избори за Европарламент (6608 гласа) показва увеличение с 813 гласа. Ако сравним резултатите от Местни избори 2007 спрямо изборите за Европарламент 2009 в община Ловеч, увеличението е с 335 гласа. Тези резултати дават основание на областният лидер на „Атака“ Кирил Гумнеров да разчита на едно депутатско място в бъдещия национален парламент.

– Как ще коментирате резултата от приключилите избори?
– „Атака“ – Ловеч постигна най-добрия си досега резултат на избори. Това става една добра база за предстоящите избори за национален парламент. На практика ние доказахме през последните години, че при всеки следващ избор, независимо за какво е, че имаме сили и енергия да покачваме резултатите. Така последният резултат гарантира влизането на един депутат от „Атака“ от Ловеч.
– Откъде идва сигурността ви?
– От съотнесените резултати от изборите на 7 юни т. г. за „Атака“ към предишни данни. Излиза, че в бъдещия парламент от ловешкия 11-и многомандатен избирателен район със сигурност ще имаме депутат от всичките пет места. В момента получихме 6608 гласа, а са необходими около 7000 за едно депутатско място. И тези резултати са при една по-ниска активност на населението, а за националния парламент активността ще е поне 10 % по-голяма. Такава е практиката в целия Европейски съюз.
– Какви са причините за този резултат?
– Положихме много усилия. През последната една година лично направих много стъпки, за да увеличим резултата. Едно от най-положителните неща е, че два месеца преди изборите сменихме ръководството в община Ловеч. Искаме основно да подмладим състава на ръководството и това дава своите резултати. Хвърляме изключително много усилия, за да покажем на хората, че времето на партиите мастодонти, които работеха на чисто идеологически принцип, е отминало. Защото, когато техните представители влезат в парламента, те забравят за идеологията и започват да работят само за личните си интереси. Ние даваме една друга алтернатива. За това ще продължаваме да печелим позиции.
– Кои са вашите привърженици?
– Тези 6608 гласа могат да се приемат за най-твърдото ядро на „Атака“. Факт е, че гласоподавателите на тези избори се разпръснаха в широк кръг от партии, но „Атака“ има сериозно ядро, което гарантира съществуване и добро развитие в дългосрочен план.
– Как преценявате кампанията на вашите противници?
– Срещу нас бяха хвърлени милиони левове, с цел да откъснат гласове. Видя се ясно кои партии сториха това. Цяла България беше в билбордове и реклами. Но също така се видя, че никой не можа да откъсне гласове от „Атака“. Оттук нататък е логично ние да започнем да привличаме гласове от почти всички останали партии. Това ще стане, защото при тях комерсиалният ефект ще намалее.
– Волен Сидеров не дойде по време на кампанията?
– Да, но той беше седмици по-рано в Ловеч. Сега обаче го очакваме да дойде по време на кампанията за национален парламент.
– Значи ли това, че правите едни по-скромни кампании?
– Да, така е. Особено от финансова гледна точка. Ние получихме нашите рекламни материали само седмица преди последните избори. Факт е също така, че начинът, по който работим, е най-добрият – от човек на човек, по градове и села.
– Как по селата приемат ролята на европарламента, според вас?
– Като цяло българинът е относително скептичен по отношение на възможността европарламентът да има същестевена роля в живота му. Но от друга страна все повече хора го намират като единствен противовес на изключително корумпирания политически елит у нас. На фона на управлението на Тройната коалиция е очевидно, че само ЕС може да спре тоталното ограбване. Евроинституциите са единствен коректив спрямо геноцида, който се упражнява над народа. Аз така си обяснявам по-високия процент на гласувалите, отколкото предвиждаха социолозите.
– Листата за национален пармалент кога ще е готова?
– Предполагам, че до броени дни ще стане ясна.
Интервю на Цветан Тодоров (бр. 43 ,НГ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.