ГЕРБ води в Ловешка област за евроизбори 2009

12 794 избиратели от Ловешка област са дали своя вот за кандидатите за евродепутати на ГЕРБ, веднага след тях са кандидатите на Коалиция за България – 10 713, съобщи Валерия Генова, председател на РИК Ловеч. Като трета политическа сила се представи „Атака“ с 6608 гласа на евровота. НДСВ взе 4275 гласа, Синята коалиция – 3462.
На шеста позиция е ДПС с 3531 гласа, като след нея остава партията на Яне Янев „Ред, законност, справедливост“, която получи 3252 гласа. За „Лидер“ са гласували 1685 избиратели, а за Коалиция „Напред“ – 1018 избиратели. Под 1000 гласа вземат БНД – 548, Партията на зелените – 191, Съюз на патриотичните сили „Защита“ – 243, Независимият кандидат проф. Чавдар Николов – 106.
С право на глас в Ловешка област са 135 925 души, които можеха да дадат своя вот в 276-те секции в региона, като 96 от тях са в Ловеч. Действителните бюлетини са 48 843.
Без нарушения премина изборния ден. В РИК са били подадени 4 жалби, които не са свръзани конкретно с изборния процес и не са оказали влияние на изборите, информираха още от РИК.
Същевременно два ловешки автобуси с избиратели пристигнали в изборна секция 721 в тутраканското село Пожарево, съобщи БНР. Хората в тях са пожелали да упражнят вота си в селото с удостоверения за гласуване на друго място. 47 от хората в автобусите са успели да гласуват, докато председателят на комисията Стоянка Стоянова се е усъмнила в редовността на удостоверенията, с които те са се явили. Въпреки че са от различни общини, документите им са с една и съща дата и различни печати. По същото време свършили пликовете в секцията и се наложило гласуването да бъде преустановено, докато бъдат доставени нови. Желаещите да гласуват с удостоверение са излезли. Репортерска проверка показа, че те обядват в крайпътно заведение в Тутракан. Хората са от различни райони на страната – от Ловеч, Червен бряг, Плевен, село Дойренци, Александрово и Асеновци. Те твърдят, че са били на екскурзия в Румъния и пътьом са се отбили да гласуват в село Пожарево, което между другото е доста встрани от маршрута, по който трябва да минат, за да се приберат по родните си места. Очаква се РИК да провери случая. По същия казус има подадена жалба в комисията.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.