Пистата в Дълбок дол е санкционирана

Инспекцията не е издавала становище за съгласуване на пистата в Дълбок дол, Троянска община, съгласно наредбата за хигиенно-защитна зона за такъв вид дейност, която изисква 1000 м отстояние. А в селото тя е на 200 м. Това става ясно от писмо на РИОКОЗ – Ловеч от 7 май, с което НГ разполага.
Издадено е предписание до Тодор Христов (хотел “Троян Плаза“), председател на Клуб 4х4) и собственик на пистата-полигон, за спазване на зоната. До 7 май предписанието не е било изпълнено. Затова е издадена заповед за спиране експлоатацията на писаттаа и е изпратена покана за акт за административно нарушение. С писма са уведомени кмета на Троян и РДНСК – Ловеч за незаконно функциониране на пистата. От своя страна община Троян е уведомила министъра на земеделието за промяна начина на трайно ползване на имота в землището на Дълбок дол за спорти цели.
Скандалът в Дълбок дол тръгна от сигнал на семейство Нина и Цветан Донковски, които протестират срещу шума и близостта на обекта . Към тях се присъединяват още 120 души в подписка, която се оспорва като незаконна от кмета на селото Дилян Дамянов. Според последния, селото има само полза от състезанията с четириколки.
С пистата в троянското село се занимават още депутатът Стела Банкова, РДНСК в Ловеч, и ИА “Автомобилна администрация“. Последната твърди, че пистата е от 1986 г., че върви процедура за промяна предназначението на земята, че предстои изграждане на директен път и паркинг, а състезателните коли ще се превозват на колесари. Всичко това обаче предстои.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.