Общината в Ловеч се съди с „Елитбус“ заради паркинга

Общината в Ловеч се съди с транспортната фирма „Елитбус“ за неплатени 112 800 лв. за паркинга. Това става ясно от отговора на кмета Минчо Казанджиев на питането на общинския съветник Светослав Иванов от „Атака“ (виж НГ, бр.31 от 28 април т. г.). До приключването на съдебните дела по обжалването на решенията на Общинския съвет (ОбС), транспортното дружество няма да плаща обезщетението. То е съгласно с размера му от датата на решението № 107 от 29 май 2008 г. на ОбС.
В решението на ОбС обаче срокът е определен на два месеца. Защо общината е чакала толкова дълго време и не си е потърсила парите за паркинга и пероните, не е ясно. Комисията е съставила протокол за площите на 8 януари 2009 г., като теренът е изчислен на 4920 кв. м.
Протоколът е подписан от представителя на дружеството Георги Тричков, но с особено мнение. Той не е съгласен с обезщетението за миналите три години. „Елитбус“ е обжалвал решенията на ОбС в административния съд, но са оставени без разглеждане. Последвала е частна жалба срещу определение № 83 по ДАХ № 53/2009 г. на Административния съд. Така съдебната одисея все още продължава.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.