Кабинетът дава 100 000 лв. за писта край Дълбок дол, Троянско

Скъпи проекти на общините ще финансира правителството с пари от бюджета точно преди изборите. Сред тях са общините Ловеч и Троян. Правителството е най-щедро към общините, в които управлява ДПС, както и където има червени кметове. Това показва списъкът, одобрен от кабинета миналия четвъртък, който в. “Сега“ анализира. Според Сергей Станишев, финансират се належащи проекти в малки и средни общини в голяма степен на готовност. Срещу част от предложенията обаче няма никаква конкретика – сумите се отпускат за “благоустрояване“. Това означава, че кметът и общинският съвет ще решат за какво да ги харчат.
Като най-скандален проект се сочи мотопистата в община Троян, за която отпускат 100 000 лв. Обяснението е просто – лидерът на ДПС Ахмед Доган е запален по мощните мотори и то минава под неговата егида. Още през октомври миналата година лично инспектира пистата за четириколки АТВ до троянското с. Дълбок дол по време на международния турнир ATV Challenge Cup 2008. Доган е почетен председател на това състезание.
Община Севлиево получава 120 000 лв. за изграждане на медицински център на мотополигон “Горна Росица“. Този полигон е супермодерен, разполага с 10 000 седящи места и ВИП трибуна за 250 гости. Тук играят имената на Богдан Николов иРумен Петков.
Правителството се дават пари за ремонт на общо над 150 детски градини. Повечето тях обаче са в селца, където почти няма деца. Само 6 от проектите са за изграждане или ремонт на детски градини в столицата, където недостигът е най-голям.
Вредилите се големи общини са основно с червени кметове. Например по половин милион лева получават Ловеч, Русе, Благоевград, Перник и Търговище. По 600 000 лв. взимат Разград и Смолян, а Шумен – 750 000 лв. Прави впечатление щедростта към Чепеларе – 2.7 млн. лв. Двете общини, които получават общо 20 млн. лв. заради приетия софийски боклук, Силистра и Харманли, също са червени. В същото време нито лев няма да видят пет големи общини, управлявани от ГЕРБ. Това са Бургас, Видин, Стара Загора, Враца и Габрово.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.