Най-много кандидати за добавка при непълно работно време

Най-много декларации за добавка при непълно работно време са постъпили в дирекциите “Регионална служба по заетостта” в Ловеч – 5081. Службата включва областите Плевен, Габрово, Велико Търново и Ловеч. Както писахме, в понеделник бяха одобрени пет фирми от Ловеч, най-голямата от тях е “Спарки – Елтос”. Парите за община Ловеч са 123 хиляди лева.
Общо 322 работодатели от цялата страна са подали декларации за компенсиране на техните работници при непълно работно време по постановление 44 на МС. Това съобщи Министерството на труда и социалната политика. Заявката обхваща над 18 хиляди работници и служители от цялата страна. Най-малко заявки има във Варна – 295, като дирекциите обхващат областите Варна, Добрич и Шумен.
Вече се проведе процедурата по оценка по заложените в постановлението критерии на документите. В тридневен срок след получаване на информация от съответните съвети за сътрудничество, комисиите по заетост към областните администрации ще извършат окончателното класиране за областта.
Компенсациите се изплащат за фактически отработеното време на всяко лице, като работникът може да получава до 120 лева месечно в продължение на три месеца.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.