Ампутираха краката на пенсионерката , нахапана от кучета в Лисец

Ортопеди от ловешката болница отрязаха двата крака на 85-годишната Гена Мицурска вчера, за да спасят живота й. Пенсионерката в събота стана жертва на глутница с. Лисец. Операцията е предприета след излишното съгласие на родствениците на старицата, съобщи шефът на МБАЛ – Ловеч д-р Тихомир Бенев.
Гена Мицурска отивала да си купи хляб, когато на улицата кучетата я атакували в гръб. Първо налетели две по-дребни на ръст, а след това и по-едрите. Зверовете я съборили на земята и започнали да я ръфат по краката.
Мъж се притекъл първи на помощ, но му прилошало при вида на кървищата. Тогава се втурнали и други местни селяни.
По случая е образувано досъдебно производство. Към момента полицията отрича да знае чия собственост са песовете людоеди.
По непотвърдена информация, четириногите живеели в къщата на съседката Ц. Д. (85). Няма обяснение за тяхното подивяване, тъй като самата Мицурска често им подхвърляла по залък хляб.
Според кмета на Лисец Пламен Върбановски вчера две от кучетата са уловени и затворени в приют. Другите успели да се укрият, издирването им обаче продължава.
От близо 900-те жители на Лисец двама вчера участваха в кръводарителска акция за спасяването живота на Мицурска. “Проблемът е, че не разполагаме с данни кой каква кръвна група е, та се налага да обикаляме по къщите и да питаме“, обясни кметът. Той е издал заповед за глоба до 150 лв., ако кучетата на някой скиторят из селото.

(по БЛИЦ)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.