Общината в Ловеч се отказва от три културни мероприятия, включително „Момиче на Ловеч“

Три културни мероприятия са с неясно бъдеще. Това са националният конкурс за красота „Miss Glory BG – Славната България“ и регионалните конкурси „Мистър Талант“ и „Момиче Ловеч“. Тези прояви по традиция няколко поредни години фигурираха в Културния календар на Община Ловеч, но изненадващо тази година са на път по необясними причини да бъдат отрязани без финансиране.
Потърсихме за коментар агенцията организатор на проявите, която съвместно с Община Ловеч провежда трите конкурса. Ето техния коментар:
„Не искаме да влизаме в обстойна полемика. Изненадващото е, че не сме приемани от КМЕТА и затова му отправихме 11 актуални въпроса. Те са адресирани до него, както и към РЪКОВОДСТВОТО на Общински съвет и лично до всеки един от 33-та съветника. Без да получим конкретни отговори на зададените въпроси не можем да дадем точен коментар по създалата се обстановка. Искаме да подчертаем, че не хвърляме вина към никого докато не получим обяснение. Смятаме обаче, че не се гледа важността на събитията, къде се отразяват в публичното пространство, какво носят на Ловеч и т.н. Разумно би било събитие включено в културния календар на Община Ловеч да се защити като идеен проект, обосновка и платформа и тогава да се прецени с какво то спомага за просперитет на град Ловеч и дали заслужава да бъде подкрепяно било то финансово или по друг начин.
Доколкото сме запознати отдел „Култура“ към Община Ловеч си е свършил работата, а след това е имало намеса, която евентуално е целяла да ликвидира прояви носещи на Ловеч имидж в публичното пространство. Всичко друго, което искаме да кажем е написано в поредица от 4 писма до КМЕТА, но за огромно съжаление на нито едно писмо не сме получили отговор. Виждаме някой нередности и от това са породени и въпросите ни. На този етап не желаем да правим скандални изявления просто искаме да развиваме идеите си в името и просперитета на град Ловеч и то без умишлено да ни се пречи. Ако започнем да говорим с детайли темите стават много дълги и скандални и от това никой не печели.“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.