Ухото бил отвлякъл Ангел Бончев

Има подозрения, че известната банда на Пламен Йовчев – Ухото (35) от Казанлък е участвала в отвличането на ловчалията Ангел Бончев и съпругата му Камелия, разкри миналата седмица в. Труд. Казанлъшката банда е задигнала над 2 млн. лв от фирма „Пещострой” и е била заловена доста бързо. Според наблюдатели това означава, че бандата е била под наблюдение.
Ухото действал заедно с Милен Стойков (23) и Тодор Кормев (27), които са арестувани на 27 февруари т. г. Обвинението е заради обира в Стара Загора. По това време в ареста са били още Димитър Ковачев (36) от Коматевската банда, и Димитър Апостолов (35), затворник в отпуск. Ден по-късно Ковачев и Апостолов били освободени поради липса на доказателства.
Източник от разследването казал, че са правени експертизи върху хирургическия почерк, тъй като при изтезанията е срязано ухото на счетоводителката от „Пещострой” Каля Петкова. Както е известно, похитителите бяха отрязали два пръста на Ангел Бончев.
При обиска са намерили и заглушители, с каквито са елиминирани полицейските радиостанции при отвличането на Камелия.
Според други източници преди време непознат предложил по телефона сделка на Бончев – да даде 15 000 евро и той ще му разкаже всичко за похитителите му.
Броени дни по-късно бе намерен трупа на черешовия бос Тотьо Тотев-Бореца, близък приятел на Златко Баретата.
От прокуратурата са отказали официален коментар за подозренията, но се счита, че Ухото е изпълнявал поръчка на по-висш мозък.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.