Дарят клуб на феновете на Литекс

Да се даде помещение от 223 кв. м в бившия Дом на книгата безвъзмездно за 10 години на фен-клуба „Литекс“. Това предлага кметът Минчо Казанджиев на общинското заседание в четвъртък днес. Това е бившият клуб на пенсионерите от
сдружение „Взаимопомощ“.
Преди време възрастните бяха натирени да си ходят. За опасността да останат без база първи би тревога председателят на сдружението Йоанна Мишева, известната баба Жана (НГ, бр. 89, 4 декември м. г.).
От “Взаимопомощ” внесли молба в общината за ново помещение. Отговорили им, че са „частно сдружение“ и нямат право. Наближават избори и отново ще ни потърсят, заканиха се тогава 180-те пенсионери.
Предложението на кмета е в отговор на молба от 6 февруари. Феновете искат чрез клуба да популяризират спорта сред младите като средство за борба с алкохола, наркотиците и цигарите, както и по-мощна подкрепа на отбора.
В замяна от Литекс обещават доброволно и без пари да съдействат на общината при провеждане на обществени мероприятия – стюарди за подпомагане на обществения ред и за рок-концертите.
Предложението е отпаднало при гласуване в Комисията по общинска собственост и приватизация. Мотивите – има много други частни организации, които биха могли да бъдат по-полезни за обществото. Докога ще подаряваме на Литекс, питат се общинските съветници, гласували в комисиите против.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.