Роми от Баховица не плащат данъци

Ромите в Баховица и хората, които напускат селото по икономически и други причини, отказват да си плащат данъците, алармира кметът Петър Петров. Това е основната причина за неизпълнението на приходната част на бюджета, сочи отчет на кметството за 2007/2008 г.
Ромските кражби са основен проблем в селото. Краде се навсякъде – по къщите, и в кооперацията. Кметът и местният полицай правят всичко възможно да озаптят нарушителите, но набезите продължават, сочи документът.
Кметът алармира още за лошото състояние на уличната мрежа и за липсата на пари за ремонт. Проблем е поддържането на тротоарите пред необитаемите къщи и тези, в които живеят възрастни хора. Пътят Ловеч-Баховица се нуждае спешно от маркировка. Заради остарялата водопроводна мрежа аварии стават непрекъснато.
Кметът настоява за финансова помощ от община Ловеч в размер на 2500 лв., крайно необходими за ремонт на оградата и основно почистване на гробищния парк от 25 дка. Изоставените гробове са много, а възрастните не са в състояние да се справят с почистването им. Селото се нуждае от 6 контейнера за смет. Получихме ги втора употреба и в момента изобщо не се използват, ако не може да се сменят с нови, нека поне да са здрави, апелира кметът Петров. В района има два пропаднали моста – в м. “Скука“ и “Чернялка“, които се нуждаят от спешен ремонт, за да може обработваемата техника на кооперацията да стига до имотите в местностите.
В землището на селото има два микроязовира в задоволително състояние. Язовирът под селото, който се използва от Ловно-рибарския съюз за спортен риболов, е със запушена тръба за източване.
Баховица се гордее със Земеделската си кооперация, която е една от водещите в общината. Снабдяването с хляб става основно от фурната, собственост на кооперацията. Насъщният е качествен, натурален и евтин, изтъква кметът. В селото няма пустеещи земи. Тревожна е тенденцията за намаляване на животните поради ниските изкупни цени на продукцията.
Все още не може да отшуми болката на хората, изградили селското училище, което беше закрито миналата година. Кметът се надява по-скоро то да намери своя купувач в противен случай ще бъде разбито и ограбено.
В селото има добре обзаведен младежки клуб, но младите предпочитат дискотеките и кръчмите. Клубът на офицера и сержанта обаче е препълнен от военни и пенсионери.
Социалният патронаж в Ловеч ежедневно осигурява топла храна на 20 души. Кметството е подсигурило човек, който всеки ден разнася хляб и продукти на възрастните и болни хора.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.