Бедственото положение в община Ловеч е отменено

Бедствено положение бе обявено за два дни в ловешка община поради обилния мокър сняг и силния вятър. То бе отменено чак в неделя наобед. Някои села като Алесандрово и Дойренци обаче останаха без ток. Екипи на Гражданска защита доставяха хляб и храни на откъснатите села.
В петък снеговалежът в Ловеч достигна 40-60 сантиметра. 58 машини почистваха и опесъчават основните направления. Проходът Шипково – Рибарица е затворен, там снегът е над 60 см. Затворени са и направленията Микре – Ловеч, Летница – Горско Сливово и Деветаки – Брестово.
Поради тежката метеорологична обстановка в събота бе затворен пътят Плевен – Ловеч заради снегонавявания и колони от автомобили. Шест населени места в община Ловеч са били без ток следствие на пропадане на проводници на електропреносната мрежа, съобщи инж. Иван Чоканов, директор на Гражданска защита в Ловеч. Работи се по отстраняване на авариите. Без ток рано сутринта е бил град Летница. Аварийни групи извършват ремонт.
Шест машини на общинската фирма «Еко” почистваха снега в града, като с приоритет са централните улици и към здравните заведения, училища и институции. Групата за аварийно-спасителни дейности отстранява в момента паднали от тежкия сняг дървета в Ловеч.
Не са подходящи условията за туризъм в Троянския Балкан, съобщи Петко Панамски, шеф на Планинската спасителна служба в Троян. Снежната покривка в Средна стара планина е 60-90 см. Духаше силен северен вятър. За туристите има опасност от измръзване и изгубване. Билото на планината е обвито в мъгла.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.