Двама полицаи са уволнени в Ловеч през 2008

Двама служители на Районно управление – Ловеч, са уволнени дисциплинарно през 2008 г., съобщи в петък шефът на Областна дирекция „Полиция“, комисар Милко Димитров. Единият е уволнен за извършено и укрито ПТП след употреба на алкохол, а другият – за хулигански прояви и нанасяне на телесна повреда на гражданин извън работно време.
За дисциплинарно нарушение през годината са наказани 34 служители – 5 с мъмрене, 16 – с писмено предупреждение, 11 са порицани. Общо 13 извънредни произшествия с участието на 14 полицейски служители има през 2008 г. Наградените по служба са 192. През годината са назначени 22 служители, а са освободени 25. Има недостиг на униформени служители и в оперативните сектори, каза комисар Димитров.
През 2008 г. 100 служители на ОДП са завършили компютърни курсове и 35 души са преминали първо ниво на обучение по английски език.
Комисар Димитров посочи, че исканията на полицаите за по-високи възнаграждения са основателни. „Фактът, че един от представителите на т. нар. контактна група за преговори е служител на ОДП – Ловеч, е достатъчно красноречив за нашето отношение към този процес. Безспорно има какво да се желае. Полицейският служител се нуждае от по-добро ниво на заплащане, от по-добър социален стабилитет. В тази посока всички ги подкрепяме – няма две мнения. Исканията са сложени на информационно табло в дирекцията. Всеки иска по-добре да живее. Тук въпросът е, доколко пък ние даваме от себе си това, което искаме. Нещата са сложни. Има необходимото разбиране и подкрепа от страна на политическото ръководство на министерството. Продължават преговорите, а какво ще стане, времето ще покаже. Когато се говори за пари, всеки е доста чувствителен. Това, което зависи от мен, като ръководител на дирекцията, по отношение на заплащане на извънреден труд, на МПС, по поддържка на сграден фонд – се прави.“
Комисар Димитров заяви още, че не знае и не може да отговори, защо в другите дирекции в страната положението е различно.
Светлана ПЕТРОВА

One thought on “Двама полицаи са уволнени в Ловеч през 2008

  1. Ами така е,щото да работиш в ловешката полиция ти трябва вуйчо владика!Така влизат най-качествените „наши момчета“!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.