Гриша Ганчев и ТИМ съседи по голф-игрища

След като ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев договори учредяването на смесено дружество с община Шабла за голф комплекс, същото стори и варненската икономическа групировка ТИМ. През лятото на м.г. правителството даде на Гриша Ганчев 560 дка земи и гори в община Каварна, които са част от НАТУРА 2000, за да строи луксозно ваканционно селище. В района има три голф игрища, две от които на туристическия и рекламен бизнесмен Красимир Гергов. За смяна на предназначението на близо 600-те декара земя Ганчев плати 3.58 млн. лева.
Сега общинският съвет на Шабла разгледа предложенията на ТИМ да се създадат две смесени дружества с черноморската община – едното. Те са с наименование „Шабла голф – Ваклино“ АД, за изграждане на голфкомплекс, и второ – „Шабла – Марина“ АД – за яхтено пристанище. Шабла ще участва с апортна вноска – недвижими имоти и в двете дружества, като делът й ще бъде 35%. Останалите дялове в двете дружества са на компании под шапката на ТИМ. На заседанието в общината е участвал един от шефовете на ТИМ Марин Митев.
Община Шабла води разговори с инвеститори за изграждането на пет голф комплекса в Северното Черноморие.
Земите, върху които трябва да бъдат разположени бъдещите голф зони на ТИМ и на Гриша Ганчев край Шабленското и Дуранкулашкото езеро, дори бяха извадени от списъка на защитените територии. (по медиапул)

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.