Три номинации за „Икар“ за „Радост за моето сърце“

Три номинации има Ловешкият драматичен театър за предстоящите театрални награди “Икар”, и трите са за спектакъла “Радост за моето сърце”. Актьорът Ленко Гурков е номиниран за главна мъжка роля в спектакъла „Радост за моето сърце“. Той ще се бори за наградата с колегите Цветан Алексиев и Димо Алексиев. При дамите състезанието е между Мимоза Базова, Светлана Янчева и Рени Врангова. За първи път тази година четирима души ще се борят за “Икар“ за дебют. Между тях също има ловешко участие – режисьорът Младен Алексиев за режисурата на спектакъла „Радост за моето сърце“, определена като „теленовела за камерна сцена“.
Отделно Деница Аргиропулос е номинирана за сценографията за същия спектакъл в Ловеч. След като обра всички най-престижни кинонагради за дебюта си с „Дзифт“, младият режисьор Явор Гърдев има голям шанс да грабне и годишния приз на Съюза на артистите.
Неговият „Калигула“ е номиниран в най-много категории – 4: Явор Гърдев за режисура, Димо Алексиев – за главна мъжка роля, Никола Тороманов – за сценография, и спектакълът – майсторско техническо осъществяване. Така постановката се очертава като абсолютен фаворит.
За най-добър режисьор е номиниран още Иван Добчев за “Лазар и Исус“ и Десислава Шпатова за “Изкуството да смиташ боклука под килима“. Освен “Калигула“ за майсторско техническо осъществяване са номинирани още спектаклите “Ревизор“ на театър “София“ и “Страхотни момчета“ на Младежкия театър.
Съюзът на артистите в България обявява всяка година номинациите за „Икар“ в началото на януари. Комисията тази година бе в състав Светла Пенева, Богдана Кустуркова и Розалина Радичкова. Тя е изгледала около 100 постановки от цялата страна. Така едни от най-престижните отличия у нас (другите са “Аскеер” на Военния театър) ще бъдат връчени на 27 март, Ден на театъра. Този път церемонията ще бъде в Народния театър “Иван Вазов“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.