СДС: МВР отново би хората вместо да пази реда

protest1СДС подкрепи изрично гражданския протест на 14 януари. Разбираме недоволството на гражданите от некомпетентното и корумпирано управление на тройната коалиция. Исканията на гражданското общество съвпадат с внесени от Съюза на демократичните сили вотове на недоверие към правителството. Заявихме ясно, че протестът е граждански и нито една политическа сила не трябва да го използва. Изразихме ясно позицията на СДС, че протестите не трябва да нарушават нормалното ежедневие на хората.
Днес видяхме как полицията би граждани, които по никакъв начин не нарушаваха обществения ред. Припомнихме си 1997 г., когато отново БСП управляваше МВР и когато хората отново бяха бити без причина.
Днес видяхме насилие срещу възрастни хора и срещу деца. Сред битите от полицията бе лидерът на СДС –София Борислав Бориславов. Той бе удрян и арестуван като единствената причина за това бе, че се опита да спаси възрастни жени от полицейско насилие. Председателят на СДС Красно село – Пламен Антов беше ударен лошо от разгневени полицаи докато мирно си тръгваше от протеста и се наложи да потърси лекарска помощ.
СДС иска извънредно заседание на Народното събрание, на което вътрешният министър Михаил Миков да поеме отговорността за предизвикания побой над невинни граждани. Заявяваме ясно, че политическото ръководство на МВР и министър Миков категорично не се справиха със ситуацията. Полицията не успя да разграничи хилядите мирно протестиращи хора от малка група с агресивни намерения. Днешните събития са сериозно основание за оставка на Министъра на вътрешните работи.
Мартин Димитров, Председател на СДС

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.