Пожар в Дерманци затри двамина

Семейство от село Дерманци, община Луковит, загина при пожар във вторник към 14, 45 часа. 84-годишен мъж и 62-годишната му съпруга са изгорели в дома си, уточниха от Ловешката полиция. Семейството са пенсионери от София, живеещи в луковитското с. Дерманци. 84-годишният Цвятко Начев и 62-годишната Виолета Начева са издъхнали най-вероятно от задушаване, писаха медиите.Огънят унищожил 10 кв.м от покрива на жилището, 3 кв.м от междуетажната конструкция, покъщнина и др. Поради крайната им немотия и незаинтересованост от страна на ближните им, разходите по погребението на двойката столичани ще бъдат платени от хазната на Община-Луковит. Те ще са около 400 лв.. Информацията бе потвърдена лаконично от полицията.
Според кмета на Дерманци Стойко Стойков пожарът е резултат от мизерния живот на двойката дълголетници. Начеви се отоплявали с тенджера, която разпалвали в дупка в средата на стаята си. Сигналът за бедствието бил подаден от съседи около 14,15 ч. Първи в димящата къща проникнали 26-годишният кмет и местният полицай. Те обаче открили вече мъртви стопаните й, а вследствие на нахлулия въздух огънят лумнал буйно и плъзнал по цялата сграда. Само своевременните действия на огнеборци от Луковит предотвратили пламъците да се прехвърлят върху комшийски имоти. Днес около 3 ч сутринта се наложило обаче те да се намесват повторно, тъй като пламъци от тлеещи въглени тръгнали отново из къщата. Сградата се разгоряла опасно пак и три часа по-късно, но Стойков и негови съселяни доброволци се справили с огъня със собствени сили.
По думите на отговорен източник до пенсия Начев преподавал в софийско училище. Той се заселил, без да се отказва от софийското си жителство в наследствен имот в Дерманци в края на 90-те години на миналия век. Двамата със съгражданката си Виолета се задомили около 2003 г. В същата година тя излязла от затвора. В селото обаче нe знаят за какво престъпление майката на три момчета от минал брак е била зад решетките. Преди да се ожени, даскалът бил за пример в Дерманци. После обаче заживял като класически столичен клошар.
Общо четири стават с тяхната гибел жертвите на пожари в Ловешко за т.г. или с еднна повече от м.г. Наскоро Владимир Кацарски, комисар на служба “Пожарна безопасност и спасяване“ към Областнатга дирекция на МВР-Ловеч, отчете, че от януари до първата 10-дневка на септември в региона пожарите наброявали общо 815.

 По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на МВР в Луковит.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.