Ловчалийката Антоанета Кожухарова е сред жертвите в Мадрид

Антоанета Кожухарова (40 г.) от Ловеч загина в тежката самолетна катастрофа, станала на мадридското летище „Барахас” в сряда. Тя е единствената българка сред 153 загинали. Тони дошла в Мадрид на 17 август, за да изпрати сина си Мартин, който току-що беше привлечен от детския отбор на „Реал” (Мадрид). За това НГ писа преди време.

В Ловеч живее само свекървата на Тони. Семейството е заминало за островите през 2001 г. и живее там. Всяко лято си е идвало за ваканцията, сега не. Преди да емигрират за Канарските острови Тони е работила в Ловеч като учителка по биология и химия, а в Лас  Палмас е била медицински асистент.  Съпругът й се казва  Марио, имат и една дъщеря – Христина, 18 г.

Антоатета реши да замине вчера за Лас Палмас, където живее, и само часове след трагедията нейният син изигра първия си мач с фланелката на новия си отбор.

Футболистът от младежкия футболен отбор на „Реал” (Мадрид) Мартин Кожухаров изигра своя първи мач с фланелката на „белия балет“ само часове, след като научи, че майка му Антоанета вероятно е сред жертвите на самолетната катастрофа в испанската столица.

Въпреки че вече е знаел за катастрофата, младежът е играл и според ръководството на „Реал” (Мадрид) се е представил блестящо. Съпругът на Антоанета, Марио, в момента е в павилион номер шест на панаирното градче, където са изложени телата на загиналите.

Лекари взеха ДНК-проби от Мартин, за да могат официално да идентифицират трупа. Целият отбор на „Реал” (Мадрид) изразява подкрепа за семейството на Мартин. Лично легендарният Мичъл – знаменитият футболист от 80-те и 90-те години на 20 век, дойде да посрещне вчера баща му. Мичъл в момента е отговорник на всички детски отбори на „Реал” (Мадрид).

На интернет страницата на „Реал” (Мадрид) валят съболезнования към Мартин, също така феновете на кралския клуб изразяват подкрепа и са готови по всякакъв начин да помогнат на осиротялото българско семейство.

Испанските власти обявиха имената на разпознатите досега от близките си жертви на вчерашната самолетната катастрофа на летище Барахас, предаде испанската агенция ЕФЕ.

Съпругът и дъщерята на българката Антоанета Станимирова пристигнаха в българското посолство в Мадрид и изчакват да бъдат извикани. Досега не са идентифицирани 14 души.

Сред жертвите са петима германци, двама французи, мавританец, бразилец, турчин, гамбиец, италианец, и индонезиец.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.