Изписаха Ангел Бончев, чакат го в Ловеч

Ангел Бончев беше изписан от психиатрията в добро физическо и недотам добро психическо състояние, съобщи в петък доц. д-р Евгени Белоконски от ВМА. Ловчалията Бончев беше отвлечен на 22 май и 50 дни по-късно освободен. При операцията по предаване на първата част от искания откуп за него похитителите отвлякоха съпругата му Камелия, която и до момента е в неизвестност. Двете деца на Бончев са защитени и на сигурно място, твърди се в Ловеч. Журналистите са на крак, очаквайки да се добират до изписания заложник. Едва ли Бончев обаче ще се появи в Ловеч, въпреки че майка му живее във вила до града. Според непотвърдени сведения, той е в къща, близо до Ловеч. Това обаче може и да е личният дом на Гриша Ганчев, който е с охрана. Другото възможно място е в резиденцията Бялка.

Още в четвъртък Ангел Бончев е бил изписан от реанимацията и преместен в психиатричната клиника на ВМА, уточни началника на болницата Стоян Тонев. Именно той отрече, че има рязани пръсти на отвлечения. Ден по-късно по повод изписването ТВ Европа пък съобщи, че два от пръстите на Бончев са “професионално отрязани”.

Доц. Белоконски обясни, че бившият футболен шеф ще бъде под контрола на психиатър от ВМА, който регулярно ще се грижи за неговото лечение. В петък се очакваше Бончев да пристигне или в родното си село Микре, или на вилата край Ловеч.

Лекарите, освен диазепам в кръвта на Ангел Бончев, са открили и халоперидол. Белоконски обясни, че диазепамът е вземан по желание на Бончев. От лявата ръка на похитения липсват горните фаланги на малкия и безименния пръст, обяви д-р Белоконски. Той обясни, че възстановяването ще продължи с месеци, тъй като Бончев е бил подложен на голям стрес – изолация повече от 50 дни и самота. Лекарят потвърди, че полицията е провеждала разпити с пациента, докато е бил в болницата.

Ангел Бончев бе настанен във ВМА на 11 юли 2008 година, след като от полицията бе съобщено, че е открит същия ден край пътя за Перник. Бившият президент на Футболен клуб „Литекс” изчезна на 22 май т.г. При неговото освобождаване обаче бе заловена съпругата му Камелия Бончева. Тя е плащала поредната вноска от искания за него подкуп. Една от версиите за нейното отвличане е провал на полицейската операция.

Все още няма никаква информация за съдбата на съпругата на Бончев Камелия, която беше отвлечена от похитителите при предаване на сак с 390 хиляди евро – първата част от откупа в размер на три милиона, които бяха поискани за Ангел Бончев.

Полицията и жандармерията в София провеждат мащабни специализирани операции в различни столични квартали и вилни зони. Официалното обяснение е, че операциите са за залавяне на крадци. Неофициално се говори, че полицията издирва отвлечената жена.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.