Ангел Бончев жив, крият го над 12 часа

Близо денонощие полицията криеше, че отвлеченият Ангел Бончев е открит, а после е в МВР болница. Според официалната информаци, той е открит от патрул в кв. Княжево в нощта срещу петък 10 срещу 11 юли. Факт е обаче, че още в четвъртък следобед в Ловеч вече се говореше, че президентът на Литекс е освободен.

Тъй като слухът се оказа верен, това опровергава полицейската версия, че Бончев е открит в петък. Следващите събития показват, че отсамотоначало е било ясно, че става дума за откуп. Полицията, близките и фирмата 51 дни криеха това, като дадоха почва на най-различни слухове. Дори и днес, въпреки официалните изявления на вътрешния министър Михаил Миков, който нищо състествено не каза, версиите продължават да се множат.

Според една от тях президентът на футболен клуб „Литекс“ бил пуснат срещу първата вноска от 3 милиона лева откуп. Съпругата Камелия Бончева успяла да събере едва 400 000 лева. Към 23 ч. тя отишла сама на посоченото място. Бончев бил скрит в автомобила на похитителите. Когато Камелия предала парите, от тъмнината изскочил мъж, който я пленил. След това захвърлили Бончев на земята, грабнали жена му и парите и изчезнали. Кой го е видял това и разказал, не е ясно.

Според някои бандитите са усетили, че съпругата е следена. Жълтите издания пък твърдят, че похитеният даже бил с отрязани пръсти. Други твърдят, че е ранен. По Дарик радио лекуващите лекари не потвърдиха това. Бончев обаче е в недобро психическо здраве, но не е вън от опастност.

Повече от час Бончев лежал на улицата. 20 минути след полунощ патрулиращи полицаи го видели. Той нямал документи за самоличност, нито телефон, бил неадекватен. Веднага извикали линейка. Тя тръгнала към „Пирогов“ и докато пътувала, полицаите установили, че това е отвлеченият на 22 май т. г. президент на „Литекс“. Посоката на линейката била сменена от „Пирогов“ с МВР болница. Лекарите там веднага му направили пълни изследвания.

Според неофициална информация Бончев отначало не успял да си спомни дори кой е. Според медиците това се дължало на голяма доза наркотици, която похитителите му били, преди да го пуснат. Не е изключено обаче той да е бил тъпкан с хапчета през цялото време, докато е бил в плен.

На извънредно съвещание на МВР в петък вечер, ръководството на ведомството реши Бончев да бъде прехвърлен във Военна болница. Очакваше се това да стане около 22,30 ч.

Съпругата на Бончев не е казала на никого за искания от похитителите откуп, твърдяха от МВР. Акцията е била нейна инициатива. Затова и на мястото на предаването на парите не е имало униформени. До късно снощи МВР нямаше никаква информация къде е скрита Камелия. Спецполицаите се опитват да разберат поне посоката на похитителите чрез мобилния телефон на жената, който най-вероятно е захвърлен някъде по пътя на бягството на изнудвачите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.