Стачкуващи „нападнаха“ с тебешир ДПС в Ловеч

Стачкуващите пред театъра в четвъртъкСтачкуващите учители „нападнаха“ с тебешир централата на ДПС в Ловеч в петък. Това стана след скандалното , според тях, изказва на Ахмед Доган, който казал, че 90% от тях са некадърни.

Близо 200 стачкуващи освирката офиса на ДПС срещу Покрития мост. После връчиха протестна декларация на местния лидер Юнал Мъстънов. За 15 минути бе блокирано движението по главната улица на Ловеч.

По-късно групата се отправи към сградата на Областния управител. Иво Райнов от Стачния комитет, заедно с група учители, връчиха протестна декларация и на областния управител Сурай Велиева, която е назначена от квотата на ДПС.

В четвъртък вечер стачкуващите чакаха пред театъра Сергей Станишев, който така и не дойде. Напразна беше подготовката и пред „Спарки Елтос“, където цял ден метоха есенните листа. Местен функционер на БСП обаче се накара на стачкуващите пред театъра с думите: „Какво правите тука! Защо не дойдохте вчера, когато в Ловеч беше Лидия Шулева?!“

Яростната му реакция се обяснява с факта, че в същото време се закриваше кампанията на БСП в Ловеч. Навярно премиерът Станишев е решил в последния момент да не влиза в конфликт със стачкуващите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.